Het bed voelt vertrouwd

19 april 2025 - Lovina, Indonesië

Hallo lieve allemaal.

En dan ben ik alweer op mijn plekje.  Klein beetje jetlag. Heerlijk geslapen in twee delen. Van acht tot twee uur. En van vier tot acht uur. Ben alweer bij het strand wezen kijken. En daar koffie gedronken en de witte dokter gespeeld. Klein meisje had een bult op haar hand vanwege een ontmoeting met een mug. Ik vroeg haar de ogen te sluiten. Even over haar hand geblazen en dan een beetje spuug op de bult. Even blazen op de hand en de magie doet de rest. Tien minuten niet aankomen. Voila, de magie werkte. Geen jeuk meer. Vol ontzag word ik aangekeken.

Gisteren had ik een heel bijzondere ontmoeting met een peuter op het vliegveld. De kleine man was jarig. Het was zijn eerste verjaardag. Vanzelfsprekend heb ik gezongen. En met mij nog een aantal gasten. Lang zal hij leven in drie talen. Ik krijg een geweldige glimlach. Als we elkaar bij de gate opnieuw ontmoeten krijg ik een cadeautje. Zie foto. En ik ben zowaar sprakeloos.

Na een relaxte eerste vlucht transit op Singapore. Gelukkig heb ik genoeg tijd. Lopen valt zwaar. De volgende stop is Denpasar. Binnen een uur sta ik buiten en mijn chauffeur wacht me op. Zie foto. Het is rustig op de weg. Hoe bestaat het. We lunchen in de buurt van Bedugul. Dat was een een slecht plan. Het is koud en het regent en waait. Mijn chauffeur haalt mijn rugzak uit de auto zodat ik mijn vest aan kan doen. Zo wil ik niet beginnen aan mijn tropische reis. Bij aankomst in Lovina schijnt er weer een waterig zonnetje. Het is weer lekker warm. Vest hangt in de kast. Niet meer nodig.

Zoals gewoonlijk moet eerst de koffer leeg. Maartje heeft de koffer gevuld met een super lieve verrassing. Dat er tranen in mijn ogen komen moeten jullie maar geloven. Zo blij mee. Zie foto.

De eerste afspraken staan alweer in mijn agenda. Er moet nog wel het één en ander worden aangepast. Vanaf aanstaande woensdag is het Galungan. Dat duurt ongeveer twee weken. En dan zijn de scholen dicht. @ Dorota: even bekijken hoe we dat kunnen aanpassen aan het schoolbezoek.

Na het ontbijt vind ik de volgende verrassing op mijn bed. Ik voel me zo welkom. Zie foto.

Voor nu voor iedereen een dikke knuffel en, voor degenen die het op prijs stellen, een dikke KUSSSS.

Alita

1. Cherylin Hall:
    19 april 2025
    Glad to see you returned to Suma Hotel. It’s a nice place. I hope the weather is good, have a great time
  2. Matty:
    Nu lekker relaxen .....
  3. Guust:
    19 april 2025
    Weer bekend terrein in Lovina. Laat je maar lekker verwennen. Hoop dat je goed weer hebt met weinig regen. Doe de bekenden de groeten van pappa Guust. Hou van je. Dikke kusss
  4. Riet Heerspink Christiaansen:
    19 april 2025
    Nog op bed en ik zie het krantje al staan. Dus dan maar eerst lezen. Alita wat heerlijk om je op deze manier te volgen.
    Je begint al met een mooie vakantie. En het weer…. Dat komt wel ook dat heb je verdiend! Knuffels van ons! 🥰💋😎
  5. Eva:
    Een goed begin!
    En wat een lieve verrassing van dat ventje op Schiphol!
    Welkom thuis mama.
    Geniet er van. Dan genieten wij mee!
  6. Yvonne:
    19 april 2025
    Weer gearriveerd. Genoten van je eerste verhaal en mooie verrassingen. Geniet van je tijd in Lovina, van alles wat je gaat doen en ik zie alweer uit naar je volgende verhaal. Dikke knuffel.
  7. Jeannine Christiaansen:
    22 april 2025
    Veel plezier de komende tijd.
  8. Marie-An Donker van Bietel:
    24 april 2025
    Weer al heerlijk alle spannende belevenissen lezen. Ik geniet er heel veel van.
    Liefs.