Een update en wat meer.
7 september 2025 - Lovina, Indonesië
Hallo lieve allemaal,
Even een update uit de ziekenboeg en een paar andere zaken. Om maar met het eerste te beginnen. Er lijkt een voorzichtig herstel te zijn ingezet. Bloedonderzoek van gisteren laat een stijging zien van de trombociten. Nog niet dusdanig dat de vlag uitgaat. Wel een goed gevoel dat alle inspanningen resultaat geven. Vanmorgen is er opnieuw bloed afgenomen. Omdat het ook hier zondag is komen de uitslagen vanmiddag in plaats van over een uurtje. We spreken af met de dokter dat het volgende bloedonderzoek vrijdag wordt gedaan. Dan kan ik vanaf morgen weer in mijn ochtend routine stappen. Koffie op het strand om 06:00 uur. De bloeddruk gaat ondertussen steeds verder omhoog. Vanmorgen 174/115. De verpleging haalt medicijnen uit de auto van de dokter. Amlodipine 10 mg om mee te beginnen. De meetapparatuur mag ik voorlopig lenen. En ik kan de metingen via WhatsApp doorgeven. Ik krijg ook een strip met 5 mg tabletten. Voor als het beter gaat.
Daarnaast halen we plantmedicijnen uit de tuin van de buren. Daun sirih. Dat is een klimop die heel veel heilzame werkingen heeft. Laat die plant nou net hoog in een kokospalm groeien. Gewapend met een mes aan een vier meter lange bamboe stok oogsten we een handvol bladeren. De buurvrouw spreekt Nederlands en geeft me het recept om hiermee aan de slag te gaan. Twintig minuten koken met koenjit en gember. De thee beetje laten koelen en langzaam opdrinken.
Omdat Guust toch ligt te slapen hebben we tijd voor onszelf. De karaoke set wordt aangezet en we zingen luidkeels liedjes van tante Lien en Anneke Gronloh. Sorry, ik krijg de umlaut er niet op. Er wordt door haar personeel nog een gezonde shot gemaakt. Belimbing sayur. Schijnt ook heel veel goede werkingen te hebben. Ik weet het naar binnen te krijgen maar word geen fan.
In de middag onderhandel ik, via het personeel, over de aankoop van een tros bananen. Bij de achterburen is er geoogst. Ik geef Romi Irp 30.000. Ongeveer €1,60. Hij komt terug met zeker 40 bananen. En we eten dus gebakken banaan, milkshake banaan, bananen pannekoeken en gekookte bananen. Vandaag is er nog genoeg over om dat te herhalen.
Zo dat is het dan voor vandaag. Nu even ergens naald en draad zien te regelen. Guust heeft een knoop van zijn broek. Ook die dagelijkse dingen gaan gewoon verder
Voor iedereen een dikke knuffel en voor degenen die het op prijs stellen een dikke KUSSSS
Alita

Dikke knuffel
Yvonne
Sterkte nog de komende tijd.
Blijf ook wat tijd voor jezelf nemen.💋
Hopelijk straks tijd om te genieten 😘