Amed. Met een heftige nacht

8 mei 2025 - Amed, Indonesië

Hallo lieve allemaal,

Alweer donderdag. De tijd vliegt voorbij. Stapje terug in de tijd naar dinsdag. De avond doorgebracht met Tanja en Mawel. We gaan samen eten bij Warung Jepun. Ik ben hier nog niet eerder geweest. Erg veel trek heb ik niet. Suci en Alita brachten eind van de middag nog tahu isi langs. En zeg daar maar eens nee tegen. De ontvangst bij de warung is heel vriendelijk. De life muziek is hard en onverstaanbaar. Het eten is niet bijzonder. Beef rendang met drie stukjes wortel, wat witte rijst en als alles bijna op is wordt de sambal waar ik om vroeg gebracht. Het moest nog gemaakt worden. Dus een schaaltje lauw warme rode prut waar veel pit in zit en weinig smaak maakt me niet heel blij. Koffer inpakken doe ik woensdag ochtend wel. Rond elf uur gaan we rijden.

Cening en Brigitta rijden me naar Amed. Onderweg nog wat gegeten. En dat was dan wel weer van topkwaliteit. Inktvis saté en een super smakelijke soep voor over en bij de rijst. De tandpasta die op is heb ik al geshopt. Alleen nog ergens pinnen. Dat kan bij een andere supermarkt waar net het pinapparaat een onderhoudsbeurt krijgt. Duurt maar vijf minuten zegt de bewaking die toezicht houdt. Op zijn Indonesisch dan. Dus vijftien minuten later loop ik de winkel uit. Tegen drie uur kom ik aan bij mijn hotel. De begroeting is geweldig. Ahhhhhh, miss Alita!!! De kamer is mega met uitzicht op zee. Het terras dat ervoor ligt is nog groter. Twee riante ligstoelen, twee zitzakken en een buiten eethoek. Dat komt hier wel goed denk ik. Helaas begint het rond acht uur te regenen gevolgd door de hele nacht onweer. Echt de hele nacht. Als ik om 6 uur voor de vierde keer wakker wordt zie ik vanaf mijn terras dat het vandaag niet heel veel beter gaat worden. Ik besluit mezelf dan maar eens goed te verwennen. Ik boek een massage met scrub om 2 uur. Het is nu half tien. Ontbijt achter de kiezen en  een tweede kop koffie voor me. Ik laat me niet gek maken. Dat snorkelen kan morgen ook nog wel.

Voor nu voor iedereen een dikke knuffel en voor degenen die het op prijs stellen een dikke KUSSSS

Alita

1. Eva:
    8 mei 2025
    Arme mam. En onweer is al zo niet jouw ding! Geniet van je massage. Al die spanning er weer uit.
  2. Jeannine Christiaansen:
    8 mei 2025
    Jammer dat het weer ff wat minder is, maar het uitzicht is super!
    Ben benieuwd wat je allemaal onderwater zal zien morgen.
    Nog ff lekker genieten!
  3. Els Louweret:
    8 mei 2025
    Heerlijk hoor die massage, je geniet intens, zo leuk je verhalen weer te volgen.
    Ben jaloers op je snorkel uitje hoor !