Vandaag is rood

22 november 2024 - Lovina, Indonesië

Hallo lief Nederland,

Gisteren heb ik heel veel plezier gehad bij de bijeenkomst op het strand. Er stond naast het dolfijnen standbeeld een enorme feesttent op het strand. En nieuwsgierig als ik ben wilde ik natuurlijk weten wat er te vieren was. Blijkt dat het opnieuw een propaganda bijeenkomst te zijn. Met als regel een dresscode. Rode T-shirts. Deze keer zijn het bijna allemaal vrouwen. Ik koop tussendoor nog een broek voor Jeannine. Het moest zwart of paars zijn. "We have this one mama, very nice". Alle kleuren van de regenboog worden uit de shops gehaald. "Almost purple, looks nice on you". Voor de vierde of vijfde keer zeg ik dat de broek niet voor mij is en ook niet de goede kleur is. Dan maar even iets drinken. Avocado juice. Groen. Voor de juice de goede kleur. Uiteindelijk besluit één van de verkoopsters op de scooter te springen en een vriendin of nicht of zus te gaan raadplegen. Misschien dat die iets heeft. En jawel hoor. Twee van de vier broeken hebben de juiste kleur. Missie geslaagd Jeannine.

Steeds meer vrouwen verschijnen op het strand. Allemaal in rode shirts en ze kletsen alsof het een enorm kippenhok is. Naast de stoel waar ik geparkeerd ben zit een man met een klein mannetje op schoot. Het kleine mannetje is 1 jaar oud en totaal niet verlegen. We lachen om kiekeboe achter een zakdoekje. Zijn shirt is paars. Niet de goede kleur dus. Het shirt van zijn oom is wel rood. Ik vraag de man of hij ook naar de bijeenkomst gaat. Omdat hij een rood shirt draagt. Als dat kleine mannetje ook mee gaat moet er wel wat aan zijn kleding gedaan worden. Eind van dit liedje? Ik neem de kleine man mee naar één van de shops en koop hem een T-shirt. Ja rood. Hij laat zich makkelijk overhalen. En een half uurtje later ben ik goedgekeurd, kruipt hij op mijn schoot, oogjes half dicht en lurkend aan een flesje. En van mamalita ben ik nu omalita geworden. Het zusje van ongeveer 3 jaar zit bij mama op schoot en wisselt tussen borstvoeding en kroepoek.

Zie ook de foto's.

Voor nu voor iedereen een dikke knuffel en voor degenen die het op prijs stellen een dikke KUSSSS

Alita

1. Huib:
    22 november 2024
    We genieten van de mooie verhalen ❣️
  2. Jacqueline Schoonaard- de Klerk:
    Weer leuk
  3. Jeannine Christiaansen:
    Top! Missie geslaagd dus. Dank je wel. Ben zeer benieuwd!🥰
  4. Els Louweret:
    22 november 2024
    Heerlijk daar bij jou aan t strand, hier koud en guur , vanmorgen alle auto wit in de straat, maar t wordt weer beter gelukkig.
    Geniet nog maar fijn v de warmte daar.
    Groetjessssss.